SARIMSAKLI EKMEKÇİKLER
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı hazır toz patates püresi
21 gr yaş maya (küçük bir paket mayanın yarısı)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3/4 su bardağı süt
bir su bardağı su
Üzerinin sosu için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı sebzeli toz çeşni
Yapılışı:
Su, süt, şeker ve maya karıştırılır üzeri örtülür mayalanması için 15 dakika bekletilir. Zeytinyağı, tuz,hazır patates püresi ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığı elde edilir.30 dakika kadar hamur mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur on parçaya bölünür. Yumuşak bir hamur olacaktır, un ilave edip tekrar yoğurmayın. Tezgahı unlayarak resimde görüldüğü üzere düğüm şekil verilir.Tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dakika bekletilir. 180 derce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Ekmekcikler fırındayken tereyağ eritilir ,içine sarmısak rendesi ve toz çeşni konur. Fırından çıkan ekmekçiklerin üzerlerine sürülür.