VİŞNELİ MERENGLİ KUP
Malzemeler( 5 kişilik):
100 gr kakaolu bisküvi
30 gr erimiş tereyağı
400 gr labne peynir
50 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
300 gr vişne kompostosu
60 gr mereng
120 gr bitter çikolata
6 adet süslemek için mereng
Yapılışı:
Bisküviler rondoda un haline getirilir.Erimiş tereyağı eklenerek karıştırılır kupların içine paylaştırılır.Labne peynirine vanilya ve pudra şekeri ilave edilerek hazırlanır.Vişneler süzülerek suyundan ayrılır.Merengler kırılarak irice parçalara ayrılır.Sıra ile mereng,labne peynir ve vişneler kuplara yerleştirilir.Son olarak benmari usülü eritilmiş bitter çikolata ile süslenir bütün bir mereng konularak servis edilir.Afiyet olsun:)