SOSLU GÖZLEME
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
1 orta boy kuru soğan
300 gr kıyma
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber,pul biber,tuz gözleme harcı için
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Kuru soğan rendenin ince kısmı ile rendelenir kıymaya ilave edilir.Baharatlar konur ayrıca arzuya göre farklı baharat çeşitleri kullanılabilir.Yufkadan bir tane alınır klasik katlama şekli ile katlanır.Kıymalı harcın 1/3 konulur yayılır ısıtılmış teflon tavada kısığa yakın ateşte pişirilir.Pişen gözlemeye hafif tereyağı sürülür.Arzu edildiği kadar sarımsaklı yoğurt ve bol kavrulmuş kırmızı biberli tereyağı eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)