▼
25 Eylül 2015 Cuma
ANTEP FISTIKLI REVANİ TATLISI
ANTEP FISTIKLI REVANİ TATLISI
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
100 gr dövülmüş antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet malzemeleri:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Kaymak
Antep fıstığı
Yapılışı:
Öncelikler toz şeker,su ve limon suyu bir tencereye konulur 10,15 dakika kadar kaynatılır soğumaya bırakılır.Yumurtalar ve toz şeker 2,3 dakika çırpılır.Sıvı yağ,yoğurt ilave edilir.Un,irmik.kabartma tozu ve vanilya son olarak dövülmüş antep fıstığı eklenerek revani karışımı hazırlanır.Yağlanmış büyük boy borcama (30 cm çapında) karışım dökülür.Isıtılmış 180 derecedeki fırında 30,35 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan revani ılınca ılık şerbet dökülür.Kaymak ve antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)