KEŞKÜL
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası(tepeleme)
2 yemek kaşığı tepeleme badem unu
2 yemek kaşığı tepeleme antep fıstığı unu
2 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yapılışı:
Süt ve diğer bütün malzemeler bir tencereye konulur devamlı karıştırılarak pişirilir.Keşkül 3-4 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve kaselere paylaştırılır.Soğuyunca badem,antep fıstığı,hindistan cevizi ile süslenir.Afiyet olsun:)Keşkül derviş çantası demekmiş.Dervişler gurur ve kibiri yenmek adına dilenirler verilen para ve malzemeyi bu çantada biriktirirlermiş.Dervişlerin dilenmesi ihtiyaçtan değil tarikat felsefesindenmiş.Topladıklarını imarethanelere verirler pişirilen tatlı fakir halka dağıtılırmiş.Bu tatlının adıda KEŞKÜL-Ü FUKARA imiş.