KREMALI KARİDESLİ SARIMSAK ÇORBASI
Malzemeler:
20 diş sarımsak
2 adet patates
1 litre sebze suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı krema
Tuz,karabiber
Üstü için:
200-250 gr karides
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Soyulmuş sarımsaklar ve küp doğranmış patatesler tereyağında sotelenir sebze suyu katılarak pişirilir.Pişen sebzeler,el blenderi ile pürüzsüz hal alana kadar geçirilir.Krema,tuz,karabiber konulur.Karidesler tereyağında kızartılır hafif tuzlanır.Servis edilirken kızarmış karidesler çorbanın üstüne konulur.Afiyet olsun:)
Sebze suyunun hazırlanması:Kereviz sapı,havuç,patates ve kuru soğan kaynatılır sebzeler pişince süzülür sebze suyu hazırdır.