CEVİZLİ KUŞ ÜZÜMLÜ KISIR
Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı taze kıyılmış nane
Toz kırmızı biber,karabiber,tuz
Yapılışı:
Bulgur bir kaba konulur üstünü bir parmak geçecek şekilde kaynamış su konulur kapak kapatılır yarım saat bekletilir.Kuru soğanlar çok ince kıyılır sıvıyağ ile kavurmaya başlanır.Domates salçası eklenir bir süre sonra kabarmış bulgura konulur.Sırasıyla nar ekşisi,limon suyu ve limon rendesi baharatlar tuz katılarak karıştırılır.Son olarak nane,maydanoz,ceviz ve kuş üzümü eklenir servise hazırdır.Afiyet olsun:)