AHUDUDULU CHEESECAKE DONDURMA
Malzemeler:
200 gr beyaz sürülebilir peynir
250 ml süt reçeli
250 ml krema
6-7 adet kakaolu bisküvi
Yarım kase 80 gr ahududu reçeli
1 yemek kaşığı limon suyu
1 poşet vanilya
Yapılışı:
Sürme beyaz peynirin içine süt reçeli eklenerek çırpılır.Vanilya ve limon suyu ilave edilerek kısa süre daha çırpılır.Ayrı bir kap içinde krema üç dakika mikser ile çırpılır kaşık kaşık diğer karışıma eklenerek iyice karıştırılır.Kakaolu bisküviler dişe gelecek irilikte rondodan yada poşet içine konularak merdane ile parçalanır.Buzluğa dayanıklı bir kaba dondurma karışımının 1/3 konulur.Ahududu reçelinden kaşık kaşık dondurmanın üstüne ve bisküvi kırıntılarındanda yeteri kadar konulur.Tekrar dondurma karışımının yarısı konulur tekrar reçel ve bisküvi eklenir.Son kalan dondurma ve aynı şekilde reçel, bisküvi kırıntıları eklenerek bir kahvaltı bıçağı ile dalga yapar gibi birkaç kez karıştırılır.Dondurmanın üstü streç filmle sıkıca kapatılır ve buzlukta en az 6 saat dondurulur.Servis ederken evdeki malzemelerle ne varsa süslenir.Afiyet olsun:)