TEREYAĞINDA PALAMUT KIZARTMASI KIRMIZI TURP SALATASI EŞLİĞİNDE
Malzemeler:
2 adet palamut fileto
1/2 su bardağı mısır unu
1/2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı turp salatası için gerekli malzemeler:
2 bağ kırmızı turp
1 küçük boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Yapılışı:
Kırmızı turplar ince ince kıyılır.Kuru soğan yemeklik küp şeklinde doğranır.Bir kase içinde hardal,limon suyu,toz şeker,tuz,zeytinyağı ve limon suyu konularak karıştırılır.Hazırlanan sos turplara konularak karıştırılır ve son olarak kıyılmış maydanoz eklenir.Palamutlar yarım saat önceden tuzlanır.Mısır ununa karabiber eklenir karıştırılır.Tavaya tereyağı konularak eritilir ve palamutlar mısır ununa bulanarak nar gibi kızartılır.Servis tabağına kırmızı turp salatası ve kızarmış palamut eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)