CAFE DE PARİS SOSLU BİFTEK
Cafe de Paris sos için gerekli malzemeler:
100 gr tereyağı
75 ml krema
50 gr rokfor peyniri
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Kremanın içine rendelenmiş sarımsak,hardal,kimyon,zerdeçal ve köri konularak ocağa alınır devamlı karıştırılarak pişirilir.Tereyağı parça parça eklenerek karıştırmaya devam edilir.Sos ocakta iken rokfor peyniri ufalanır,bir miktar karabiber ve arzuya göre tuz eklenir.Ocaktan alınan sosa kıyılmış dereotu eklenerek sos hazırlanmış olur.Marine edilmiş biftek,antrikot veya bonfile az yağlı tava içinde kızartılır cafe de Paris sos ile servis edilir.Afiyet olsun:)