KARAMELLİ SÜT HELVASI
Malzemeler:
1 litre süt
120 gr un
100 gr tereyağı
80 gr toz şeker
1 poşet vanilya
Karamel sos için gerekli malzemeler:
150 gr toz şeker
4 yemek kaşığı su
150 ml su
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (kaşık tepeleme olmalı)
Yapılışı:
Tereyağı eritilir un eklnerek orta ateşte 8-10 dakika kavrulur ama un beyaz kalmalıdır.Süt eklenerek karıştırmaya devam edilir.son olarak toz şeker ve vanilya eklenerek bir servis tabağına konulur.Ben küçük boy borcama koydum.Süt helvası ılınınca karamel sos hazırlanır.Nişasta su ile karıştırılır kenarda bekletilir.Bir kapta toz şeker eritilir karamel rengi alana kadar ocakta tutulur.Dört yemek kaşığı su eklenerek karamelin kıvamı biraz açılır.Kenarda beklettiğimiz nişastalı su karamele eklenerek kıvamlı bir sos hazırlanır ve süt helvasının üstüne dökülür.Bir gece buz dolabında bekletilir yada tamamen soğuyunca servis edilebilinir.Bir gece beklerse daha katı bir dokusu olur.Süt helvası kaşıkla servis edilen bir tatlı olduğu için aynı gün içinde servis edilebilinir.Afiyet olsun:)