500 gr un
275 ml su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1/4 yaş maya yani 10 gr
Simitlik susam
300 gr yağlı kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı pekmez (küçük boy çay bardağı ölçüm)
2 çay bardağı su
Yapılışı:
Unun ortası havuz biçiminde açılır,su,yaş maya,sıvı yağ ve toz şeker konulur.Unun kenar kısımlarına tuz serpilir ve hamur yoğurulur.Hamur streçe sarılır 20 dakika dinlendirilir.Dokuz eşit parçaya bölünen hamurlar yumak yapılarak beş dakika daha dinlendirilir.İlk hamur alınır avuç içiyle oval olarak inceltilir,orta kısmına bol rende kaşar peyniri konulur.hamurun uç kısımları sıkıştırılarak kapatılır ve diğer hamurlarada aynı işlem yapılır.Suyun içine pekmez konulur kaşarlı simitlerden iki üç tanesi batırılır sonra bol susama bulayarak tepsiye dizilir.Tepsideki simitler keskin bir bıçak yardımı ile yada jilet ile kaşar peynirlerine ulaşana kadar kesilir.İç kısmına bastırılarak açılır düzleştirilir.Fırın 190 derecede ısıtılır ve simitler yirmi dakika pişirilir.Afiyet olsun:)
▼
2 Ocak 2021 Cumartesi
KAŞARLI SİMİT
KAŞARLI SİMİT
Malzemeler: