YULAF EZMELİ MİNİ EKMEKLER
Malzemeler:
100 gr yulaf ezmesi
450 gr un
200 ml kaynar su
200 ml süt
10 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı:
Yulaf ezmesi bir kaseye konularak kaynar su eklenir,karıştır ve ılınması için bir kenarda bekletilir.Ilık süt içine maya ufalanır,toz şeker konularak karıştırılır on beş dakika mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Un yoğurma kabına alınır tuz eklenir.Süt ve ılık yulaf ezmeli karışım konularak 4-5 dakika hamur yoğurulur.Hamur 8 eşit parçaya bölünür ve yuvarlanır.Hamurlar pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir ve 45 dakika üstleri kapalı olarak mayalandırılır.Mini ekmeklerin üstü yumurta sürme fırçası ile ıslatılır yulaf ezmesi serpilir.200 derecede ısıtılmış fırında 20-22 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)