TRAKYA TAVASI
Malzemeler:
500 gr dana bonfile yada kuzu eti
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
Karabiber,pul biber,tuz
Üstüne konulacak sos için gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Arnavutların meşhur elbasan tavaya benzer bir yöresel yemek tarifi paylaşmak istiyorum.Öncelikle tencereye sıvı yağ konulur kızdırılır ve etler mühürlenir.Bu yemekte kuzu eti kullanılır ama kuzu eti benim tercihim olmadığı için dana bonfile kullandım.Sırasıyla küp doğranmış kuru soğan bir süre sonra küp doğranmış havuç eklenerek kavrulur.Doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir.Son olarak biber salçası konulur ve kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir.Yemek suyunu çekince tuz ve baharatlar eklenir,fırın kabına konulur.Üstüne eklenecek sos için yumurtalar ve yoğurt çırpılır,yoğurt eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir.Fırın kabındaki etlerin üstüne hazırlanan sos dökülür ve rende kaşar serpilir.180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir.Trakya yöresine ait yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun:)