KARADENİZ MUTFAĞINDAN FASULYE DİBLESİ
Malzemeler:
500 gr taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
Karabiber
Tuz
Ay çiçek yağı
Yapılışı:
Taze fasulyeler verev ince bir şekilde kesilir.Kuru soğan küp şeklinde doğranır yarım çay bardağı ay çiçek yağında kavrulmaya başlanır.Doğranmış taze fasulyeler eklenerek devamlı karıştırılarak pişme derecesine gelene kadar kavrulur.Kabuğu soyulmuş domatesler eklenerek kısa süre sotelenir ve tuz, karabiber eklenir.Yıkanmış pirinçler konularak bir süre kavrulur ve 1,5 su bardağı su eklenir.Pilav hafif suyunu çekince ocağın altı kısılır ve yarım saat demlendirilir.Çok lezzetli fasulye diblesi servise hazırdır.Afiyet olsun:)