BÖRÜLCE PİYAZI
Malzemeler:
1 su bardağı börülce akşamdan ıslanıp haşlanacak
1 yumurta sarısı haşlanmış
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
5-6 dal çok ince kıyılmış maydanoz
4-5 dal çok ince kıyılmış dereotu
2-3 yaprak ince kıyılmış kıvırcık
Süslemek için haşlanmış yumurta ve yeşil zeytin
Yapılışı:
Öncelikle sos hazırlanır.Haşlanmış yumurta sarısı çatalla ezilir,zeytin yağı,nar ekşisi,limon suyu konularak pürüzsüz kıvam oluşturulur.Tuz,toz kırmızı biber ve pul biber eklenerek karıştırılır.Servis tabağına alınan sıcak haşlanmış börülcelere sos eklenerek karıştırılır.Börülceler soğuyunca kıyılmış yeşillikler eklenir.Son olarak börülce piyazı yeşil zeyti ve haşlanmış yumurta dilimleri ile süslenir, servis edilir.Afiyet olsun:)