KAKAOLU DONDURMA KURABİYE ÇANAĞINDA
Malzemeler:
Kakaolu dondurma için gerekli malzemeler:
400 ml krema
150 gr süt reçeli
60 gr kakao
50-60 gr damla çikolata
Yapılışı:
Krema mikser ile katılaşana kadar çırpılır.Süt reçeli eklenerek bir süre daha çırpılır.Kakao konulur,kakao karışıma tamamen dağılana kadar çırpılır ve damla çikolata eklenir kaşık ile karıştırılır.+ saat derin dondurucuda dondurularak servis edilir.:)
Kurabiye çanağı için gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
120 gr toz şeker
80 gr ay çiçek yağı
400 gr un
1 poşet vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr bitter çikolata ve fındık parçaları kenarları süslemek için
Yapılışı:
Yumurtalar bir çatal ile çırpılır,toz şeker eklenir.Ayçiçek yağı ve vanilya ilave edilerek bir süre daha çırpılır.Un ve kabartma tozu konulur,hamur yoğurulur.Hamur pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 milim kalınlığında açılır.9 cm çapındaki bardak veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.Muffin kalıbı ters çevrilir ve tereyağı ile yağlanır,hafif unlanır.Yuvarlak hamurlar kalıba yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.Kalıp soğuyunca kurabiye çanakları çıkartılır erimiş çikolataya ve kırık bademlere batırılarak süslenir.Kakaolu dondurmalar kurabiye çanağına yerleştirilerek servis edilir.Afiyet olsun:)