ELMALI ÜÇ KAT PASTA
Malzemeler:
500 gr un
200 gr tereyağı
3 adet yumurta sarısı
200 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
1 poşet vanilya
İç dolgu malzemesi için:
5 adet orta boy elma
100 gr toz şeker
100 gr ceviz içi
50 gr üzüm
1 tatlı kaşığı silme tarçın
Yapılışı:
Öncelikle hamur hazırlanır.Soğuk tereyağı unun içine rendelenir.Yoğurt,kabartma tozu ve vanilya konularak hamur yoğurulur.Steç filme sarılan hamur yarım saat buz dolabında soğutulur.İç harcın için elmalar rendelenir üzüm ve şeker eklenerek elmalar suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan alınır tarçın ve dişe gelecek şekilde kıyılmış ceviz ilave edilir.20x30 cm lik klıbın içine pişirme kağıdı serilir.Hamur üç eşit parçaya kesilir ve tepsinin ebatlarında dikdörtgen şekilde merdane ile açılır.Yufka kalıba konulur üstüne elmalı harcın yarısı yayılır.Anı şekilde ikinci parça hamur açılır harcın üstüne konulur.Elmalı harç kalanı yufkanın üstüne yayılır.Son hamurda açılarak en üste konulur.180 derecede ısıtılmış fırında pastamız 35-40 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılıp soğuyan pastanın kenarları ince bir şekilde kesilir ve dilimlenir.Dilimlerin üstüne bol pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun:)