HAMSİ KUŞU
Malzemeler:
1 kilo iri boy hamsi
Maydanoz
Dereotu
İnce boy taze soğan
Mısır unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı:
Hamsiler ayıklanır yıkanır.Ortasındaki kemiği çıkartılır,tuzlanır.Hamsi tuzunu çekerken yeşillikler çok ince kıyılır.Servis tabağına mısır unu yayılır ve iki tane hamsi derileri mısır ununa gelecek şekilde konulur.Orta kısımlarına kıyılmış yeşillik doldurulur ve diğer hamsi üstüne kapatılarak sıkıca yapıştırılır.Bütün hamsiler hazırlanınca ayçiçek yağına nar gibi kızartılır.Limon suyuna balzamik sirke ve sarımsak rendesi konularak bir sos hazırlanır,servis edilir.Afiyet olsun:)