MANTARLI PATATESLİ TART
Malzemeler:
Hamur için gerekli malzemeler:
180 gr un
3 adet yumurta
50 gr mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı parmesan peyniri
60 gr zeytinyağı
150 gr süt
1 poşet kabartma tozu
Tuz
Mantarlı harç için gerekli malzemeler:
400 gr kültür mantar
1 küçük boy kuru soğan
1 küçük boy kapya biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber
Patatesli harç için gerekli malzemeler:
500 gr haşlanmış patates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı parmesan peyniri(çok ince rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı süt gerekirse
80 gr mozzarella peyniri
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle mantarlar irice doğranır.Tavaya zeytinyağı konulur ince doğranmış kuru soğan ve kapya biberleri sotelenir.Mantarlar eklenir tuz ve baharatlar ilave edilerek mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.Haşlanmış patatesler püre haline getirilir yumurta,tuz ve parmesan peyniri konulur.Kıvam çok kalın olursa çok az süt eklenir.Tart hamuru için yumurtalara tuz ve toz şeker eklenerek bir dakika mikser ile çırpılır.Zeytin yağı,süt ve parmesan peyniri konularak kısa süre daha çırpılır.Un,nişasta ve kabartma tozu karıştırılır karışıma konulur.'8 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır ve unlanır.Kek hamuru kalıba konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Tuzlu kek soğuyunca ters çevrilir ve tepsiye konulur.Dört yemek kaşığı patatesli harç kekin üstüne konularak düz bir şekilde yayılır.Mantarlı harç patateslerin üstüne konulur.Kalan patatesli harç krema sıkma torbasına konulur uç kısmına büyük boy yıldız duy takılır ve tartın kenarlarına püre sıkılır.Tartı ortasına rende mozzarella peyniri konularak 200 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyene,patatesler hafif kızarana kadar pişirilir.hafif sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)