GREÇKA PİLAVI (KARABUĞDAY PİLAVI)
Malzemeler:
1 su bardağı Greçka buğdayı (kara buğday)
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı haşlanmış kara mercimek
1 adet kapya biberi
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı kuru nane,karabiber
Tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Tereyağı ve sıvı yağ kızdırılır.Doğranmış kapya biberi ve sivri biberler sotelenir.Greçka buğdayı ve baharatlar,tuz eklenerek kısa süre kavrulur.Haşlanmış nohut,haşlanmış kara mercimek,sıcak su eklenerek hafif suyunu çekene kadar kaynatılır.Pilav suyunu hafif çekince ocağın altı kısılır 20 dakika demlenmeye bırakılır.Son derece sağlıklı gluten içermeyen,bitkisel protein miktarı yüksek olan Greçka pilavı servise hazırdır.Afiyet olsun:)