MANTARLI KİŞ (QUICHE)
Malzemeler:
Tart hamuru için gerekli malzemeler:
200 gr tereyağı (soğuk)
350 gr un
1 adet yumurta
Tuz
İç dolgu malzemesi için gerekli malzemeler:
400 gr istiridye mantarı
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
80 gr yağ içinde marine edilmiş kurutulmuş domates
200 ml krema
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Karabiber,tuz
Yapılışı:
Tart hamuru için soğuk tereyağı unun içinde ufalanır.Büyük boy rondoda yapılabilinir.Tuz ve yumurta eklenerek hamur yoğurulur.Hamur streçe sarılır yarım saat soğutulur.İç dolgusu için ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak rendesi yarım çay bardağı sıvı yağda sotelenmeye başlanır.Kıyılmış mantarlar konulur ve mantarlar suyunu çekip pişene kadar ocakta tutulur.Tuz,karabiber ve doğranmış kurutulmuş domatesler konulur.Tart hamuru pişirme kağıdında,tart tepsisinin kenarlar dahil kaplayacak şekilde açılır.(tart kalıbı ölçüsü 28 cm)Hamur kalıba yerleştirilir tabanına çatal ile delikler açılır.Pişirme kağıdı hamurun üstüne konulur ve ağırlık olarak bakliyat dökülür.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapılır.Fırından çıkartılır 15 dakika daha pişirilir.Yumurtalar çırpılır,krema eklenir.Tart hamurunun içine mantarlı karışım yerleştirilir ve yumurtalı krema dökülür.Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek aynı fırın ayarında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkartılıp ılınınca servis edilir.Afiyet olsun:)