TATLI KURU PASTA
Malzemeler:
250 gr tereyağı yada margarin yağ oranı % 82 (oda ısında beklemiş)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta akı
3 su bardağı un
Bardak ölçüsü 200 ml
Aralarına sürmek için herhangi bir meyve marmelatı
Süslemek için bitter çikolata,beyaz çikolata,hindistan cevizi,fındık,antep fıstığı tozu
Yapılışı:
Tereyağı ezilerek karıştırılır.Pudra şekeri eklenerek karıştırmaya devam edilir.Yumurta akları,nişasta konularak karıştırılır.Un eklenerek kesinlikle yoğurulmaz karıştırılarak yumuşak bir hamur oluşturulur.hamur yıldız duy konulmuş krema sıkma torbasına konulur.pişirme kağıdına aynı boyda kurabiyeler sıkılır.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Kurabiyeler soğuyunca birinin içine marmelat sürülerek diğer kurabiye ile yapıştırılır.Bitter çikolata ve beyaz çikolata benmari usulü eritilir kurabiyelerin uç kısımları batırılır.Arzuya göre hindistan cevizine.fındık yada antep fıstığı tozuna batırılır.Afiyet olsun:)