KÜTAHYA'DAN TARHANALI SIKICIK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı tarhana
1 adet orta boy kuru soğan
1 dolu yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı sıcak su
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kuru nane
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Bir çukur kap içine ince bulgur konulur ve sıcak su eklenir.Üstü kapalı olarak bulgurun kabarması beklenir.Tarhana,pul biber,tuz konularak yoğurulur.Köfte kıvam almazsa 1-2 yemek kaşığı un eklenebilir.Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır,unlu tepsiye dizilir.Gerekirse arada avuçlara yapışmaması için soğuk su sürülür.Kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır,sıvı yağda sotelenir.Domates salçası eklenir bir süre daha sotelenir.6-7 su bardağı sıcak su konulur,kaynayınca köfteler eklenir.Kısık ateşte köfteler pişinceye kadar kaynatılır.Tereyağı ısıtılır,toz kırmızı biber ve kuru nane kızartılır.Servis tabağına alınan sıkıcık çorbasına sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)