Malzemeler:
5 adet mandalina
20 gr toz şeker
20 gr tereyağı
Kek malzemesi:
1 adet yumurta
50 gr toz şeker
170 gr un
60 ml ay çiçek yağı
100 ml süt
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilya
Yapılışı:
26 cm çapındaki teflon tava içinde tereyağı eritilir,toz şeker konularak karamel rengi olana kadar pişirilir.Ocaktan alınır ve ortadan ikiye kesilmiş mandalinalar dizilir.Yumurta,toz şeker ile çırpılır vanilya eklenir.Sıvı yağ,süt konulur,un ve kabartma tozu eklenerek kek hamuru hazırlanır.Kek hamuru mandalinaların üstüne yayılır tavaya bir kapak kapatılarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir.Ters çevirmeden önce kürdan ile test yapılır.Kürdana kek hamuru yapışıyorsa biraz daha pişirmek gerekir.Bir servis tabağına alınan kekin diğer tarafıda 10 dakika pişirilerek tavadan servis tabağına alınır.Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)