YAPILIŞI KOLAY LOR PEYNİRLİ VİŞNELİ PASTA
Malzemeler:
200 gr un
70 gr toz şeker
50 gr pudra şekeri
40 gr kakao
125 gr tereyağı
Lor peynirli dolgu için gerekli malzemeler:
400 gr lor peyniri
200 gr labne peyniri
3 adet yumurta
90 gr toz şeker
20 gr nişasta
1 poşet vanilya
200 gr dondurulmuş vişne
Yapılışı:
Un,toz şeker,pudra şekeri,kakao bir kap içinde karıştırılır.tereyağı rendenin ince yeriyle un karışımının içine rendelenir.El ile ufalayarak kırıntı haline gelene kadar ufalanır.25x20 cm lik kalıbın alt kısmına pişirme kağıdı serilir ve un karışımının yarısı konularak bastırılarak yerleştirilir.Lor peyniri rondodan geçirilerek inceltilir.Labne peyniri,yumurtalar,toz şeker,nişasta ve vanilya lor peynirine eklenerek mikser ile çırpılır.Karışımın yarısı kalıba konulur ve vişneler dizilir.Kalan lorlu harç vişnelerin üstüne konulur ve un karışımı en üste yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan pasta soğuyunca buz dolabında en az 4 saat soğutulur.Servis esnasında bir miktar vişne,bir yemek kaşığı toz şeker ve çok az su ile pişirilir.Yarım tatlı kaşığı nişasta çok az su ile seyreltilir,sos yapılır.Dilimlenen pastanın üstüne hazırlanan sostan konularak servis edilir.Afiyet olsun:)