CENNET HURMALI TART
Malzemeler:
Tart hamuru için gerekli malzemeler
150 gr tereyağı
250 gr un
100 gr toz şeker
Bir fiske tuz
1 adet yumurta
Kreması için gerekli malzemeler:
500 ml süt
2 adet yumurta
100 gr toz şeker
50 gr nişasta
1 poşet vanilya
3 adet cennet hurması
1 yemek kaşığı tereyağı Hurmalara sürmek için
1 yemek kaşığı toz şeker Hurmalara serpmek için
Kayısı reçeli
Yapılışı:
Öncelikle süt ocağa konulur,yumurtalara toz şeker,nişasta çırpılır,sıcak süt azar azar yumurtalara eklenir süt bitince tekrar tencereye konularak pişirilir.Pişen kremaya vanilya konularak ayrı bir kaba boşaltılır streçle hava almayacak şekilde kapatılır,soğumaya bırakılır.Hamur için unun içine oda ısısındaki tereyağı ufalanır yumurta,toz şeker,bir fiske tuz eklenerek hamur yoğurulur.Hamur merdane ile açılır 24 cm kalıba yerleştirilir.Bir çatal ile tabanı delinir ve buz dolabına konulur.cennet hurmaları soyulur ortadan ikiye kesilir,yan olarak ince dilimlenir.Tart hamurunun üstüne soğumuş krema konularak düzleştirilir.En üste cennet hurmaları dizilerek,erimiş tereyağı sürülür.toz şeker serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Cennet hurmalı tart tamamen soğuyunca parlaklık vermesi için kayısı reçeli sürülür.Cennet hurmalı tartımız servise hazırdır.Afiyet olsun:)