SUSAMLI SANDVİÇ EKMEĞİ
Malzemeler:
4 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml
200 ml ılık süt
100 ml ay çiçek yağı
2 adet yumurta
50 gr yumuşak margarin yada reteyağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı su
3/4 su bardağı simitlik susam
Yapılışı:
Ilık sütün içine kuru maya ve toz şeker konularak karıştırılır,on dakika mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Yumurtalar,sıvı yağ,tuz eklenerek iyice karıştırılır.Un eklenerek hamur yoğurulur.Oda ısın da beklemiş margarin ilave edilerek devam yoğurulur ve üstü kapalı olarak 30-40 dakika mayalandırılır.Hamur tezgah üzerine alınır merdane ile açılır.Önce ortadan ikiye sonra üstten aşağı doğru dörde ve her dilimi üçe kesmek üzere 12 eşit parçaya kesilir.her dilim aşağıdan yukarı doğru yuvarlanarak sarılır.Bir tabak içinde pekmez ve su karıştırılır,ayrı bir tabağa susam konulur.Her sarılan hamurlar önce pekmezli suya sonra susama bulanarak tepsiye dizilir.Hazırlanan hamurlar yarım saat üstü kapalı olarak tekrar mayalandırılır.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.İster peynir çeşitleriyle sandviç yapılarak yada fındık kreması,reçelle tüketilir.Afiyet olsun:)