ZÜMRÜT KADİFE PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası için gerekli malzemeler:
4 adet yumurta
240 gr toz şeker
200 gr ıspanak
150 gr ay çiçek yağı
300 gr un
1 poşet kabartma tozu
2 poşet vanilya
1 küçük boy portakal
Yapılışı:
Ispanaklar kıyılır uzun derin bir kaba konulur,sıvı yağ eklenerek blenderden geçirilir.Yumurtalara vanilya eklenerek mikser ile çırpılmaya başlanır.Aralıklarla toz şeker konularak 3-4 dakika çırpılır.Tamamen püre olmuş ıspanaklar,portakalın ince rendelenmiş kabuğu ve suyu yumurtaiara konularak kısa süre karıştırılır.Son olarak un kabartma tozu eklenerek yine kısa süre çırpılır.3 adet 17 cm çember kalıp alüminyum folyo ile tabanı kaplanır içine yuvarlak kesilmiş pişirme kağıdı konulur.Kalıplar18-20 cm de olabilir sade pandispanyalar daha ince olur.Kek hamuru eşit şekilde kalıplara konulur,180 derede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.Soğuyan pandispanyalar kalıptan çıkartılır üst kısımları ince bir tabaka kesilir üç eşit yükseklikte hazırlanır.Kesilen kek parçaları üst ve yan kısmına konulmak üzere rondodan geçirilerek kırıntı yapılır.
Krema için gerekli malzemeler:
200 gr beyaz sürülebilir peynir
150 ge labne peyniri
100 ml krema
40 gr pudra şekeri
1 poşet vanilya
Yapılışı:
Bütün malzemeler bir kap içine konularak mikser ile çırpılır.
Pastanın tamamlanması:
200 250 gr çilek
100 ml krema
2-3 yemek kaşığı krem şanti
Çilekler küp şeklimde doğranır.Bir kek dilimi servis tabağına konulur,kremadan yeteri kadar eklenir ve çilekler dizilir.Çileklerin üstünede bir miktar krema sürülür.İkinci katta aynı şekilde hazırlanır üçüncü kek dilimi konulduktan sonra kek kelepçesi takılarak pastanın sabitlenmesi için en az 4-5 saat yada bir gece buz dolabında bekletilir.Kalan krema soğutulan pastanın üstüne ve kenarlarına sürülerek kaplanır.Kek kırıntıları pastanın üstüne,kenarlarına konularak pasta kaplanır.Krema ve krem şanti mikser ile çırpılır pastanın üstü süslenir.Son olarak çilekler dizilir ve servise hazırdır.Afiyet olsun:)