▼
26 Haziran 2022 Pazar
BİENENSTICH ALMAN PASTASI
BİENENSTIH VANİLYA KREMALI ALMAN PASTA
Malzemeler:
Hamuru için gerekli malzemeler
100 ml ılık süt
30 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 poşet vanilya
1 adet yumurta
50 gr yumuşak tereyağı
250 gr un
Sütün içine toz şeker,kuru maya konularak karıştırılır on dakika bekletilir.Unun içine vanilya,maya karışımı ve tereyağı eklenerek hamur yoğurulur.Hamur iki kat olana kadar mayalandırılır.
Bademli karamel kat için gerekli malzemeler
50 gr toz şeker
30 gr krema
1 yemek kaşığı bal
49 gr tereyağı
100 gr file badem
Tereyağı,krema,toz şeker ve bal bir kaba alınarak ocağa konulur.karışım devamlı karıştırılarak iki dakika kaynatılır ve file badem eklenir.kısa süre daha ocakta tulur ılınmaya bırakılır.mayalanmış hamur 26 cm çapındaki kalıba yerleştirilir ve 20 dakika daha kalıpta mayalandırılır.Ilınmış karamel karışım hamurun üstüne yayılır 180 dercede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Krema için gerekli malzemeler
500 ml süt
40 gr mısır nişastası
100 gr toz şeker daha tatlı severler şeker oranını çoğaltabilir
2 poşet vanilya
250 gr oda ısında tereyağı
Sütün içine toz şeker,nişasat konularak karıştırılır.Ocağa konularak pişirilir.Pişen kremaya vanilyalar eklenerek soğuması için yayvan bir tabağa alınır,kabuk tutmasını engellemek için streçle sıkıca kapatılır.Tereyağı mikserle çırpılır tamamen soğuyan kremada kaşık kaşık tereyağına eklenir ve krema bitene kadar bu işlem yapılır.Tereyağının ve kremanın aynı ısıda olması önemli.Pasta hamuru ortadan ikiye kesilir ve alt kısım pasta kelepçesinin içine konulur.Orta kısma kremanın tamamı eklenir.Badem karamelli üst kat arzu edilen adette dilimlenir ve kremanın üstüne dizilir.Dilimlere kesilmezse sonradan keserken krema dilimleden dışarı taşar.Pasta en az iki saat buz dolabında soğutulur ve servis edilir.Afiyet olsun:)