PORSELEN TABAKTA BONFİLE PİŞİRME TARİFİ
Malzemeler:
İnce dilim bonfile
5-6 yemek kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber arzuya göre kekik
Sivri biber,kiraz domates
Yapılışı:
Oda ısındaki bonfile dilimleri tabağa dizilir.Tuz ve karabiber serpilir,diğer taraflarıda aynı şekilde hazırlanır.Etlerin arasına tereyağı konulur,ortasınada sivri biber,kiraz domates,kuru soğan hatta sarımsakta konulabilir.Orta ısıdaki ocağa konulur.Etler istenilen oranda çevirerek kızartılır.Etlerin pişmesine yakın tereyağını çekmesi için ekmek dilimleri dizilir.Bu sayede ekmekler hem ısınmış tereyağını çekmiş olur tabi arzuya göre.Sunumu güzel porselen tabakta bonfile servise hazırdır.Afiyet olsun:)