▼
19 Temmuz 2022 Salı
KAYISILI TART TATİN
KAYISILI TART TATİN
Malzemeler:
900 gr kayısı
50 gt toz şeker
Tart hamuru için gerekli malzemeler:
290 gr un
50 gr fındık unu
130 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
2 adet yumurta L boy
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Karamel için gerekli malzemeler.
170 gr toz şeker
110 gr tereyağı
Yapılışı:
Kayısılar ortadan ikiye kesilir ve toz şeker eklenerek 7-8 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.Hamur için tereyağının içine yumurtalar,vanilya,toz şeker,fındık unu konularak yağurmaya başlanır.Un ve kabartma tozu eklenerek hamur hazırlanır.Hamur kalıbın çapı kadar yuvarlak açılır 28 cm.Açılan hamur buz dolabında yarım saat bekletilir.Karamel için toz şeker eritilir istenilen rengi alınca tereyağı konulur ve kaynatılır.Kalıba döklür,kayısılar çekirdek kısmı yukarı gelecek şekilde dizilir.Buz dolabından alınan tart hamuru kayısıların üstüne yerleştirilir,kenarları içe doğru sıkıştırılır.Hamurun üstüne kürdan ile delikler açılır ve 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Soğuyan kayısılı tart tatin servise hazırdır.Afiyet olsun:)