▼
31 Ekim 2022 Pazartesi
BERLİNER TARİFİ
BERLİNER TARİFİ
Malzemeler:
200 gr ılık süt
40 gr toz şeker
20 gr yaş maya
Bir fiske tuz
400 gr un
1 adet yumurta
40 gr yumuşak tereyağı
Donatları bulamak için toz şeker,tarçın,vanilya
Yapılışı:
Un yoğurma kabına konulur ortası açılır,ılık süt,yaş maya ve toz şeker konularak karıştırılır,maya aktif hale getirilir.Sırasıyla yumurta bir
fiske tuz ve tereyağı eklenerek pürüzsüz bir hamur yağurulur.Hamur 1 saat mayalandırılır.Mayalanan hamur 12 eşit parçaya bölünür ve 10 dakika üstü örtülü olarak mayalandırılır.her beze oval olarak parmak uçlarıyla açılır rulo yapılır.Hamur 25-30 cm uzunluğunda yuvarlanarak uzatılır.Resimlerde görüldüğü gibi örülür ve yarım saat daha üstü kapalı olarak mayalandırılır.Ay çiçek yağı ısıtılır orta ısıda berlinerler arkalı önlü kızatılır.Kızaran berlinerler toz şeker,tarçın,vanilya karışımına bulanarak servis edilir.Afiyet olsun:)