▼
9 Ekim 2022 Pazar
GAZİANTEPTEN SÜTLÜ ZERDESİ(ASTARLI SÜTLAÇ)
GAZİANTEPTEN SÜTLÜ ZERDESİ(ASTARLI SÜTLAÇ)
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı su pirinci haşlamak için
Zerdesi için gerekli malzemeler:
5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı aspir çiçeği kurusu
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Limon kabuğu rendesi yada 2 yemek kaşığı gül suyu
Bardak ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml
Pirince su eklenerek suyu çekene kadar pişirilir.Süt konulur ve koyulaşınca toz şeker ilave edilerek bir süre daha kaynatılır.Sütlaç kupların yarısına kadar konulur.Suyun içine pirinç konulur,pirinçler çekene kadar pişirlir.Aspir içine bir çay bardağı su konularak rengini bırakması için bekletilir.Zerdeye toz şeker eklenir ve aspir suyu konularak bir miktar daha pişirilir.Son olarak limon kabuğu rendesi ilave edilir ve sütlacın üzerine konulur.Antep fıstığı ile süslenir.Afiyet olsun:)