▼
12 Ekim 2022 Çarşamba
GÜL PASTA KREP HAMURUNDAN
GÜL PASTA KREP HAMURUNDAN
Malzemeler:
Krep hamuru için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta
120 gr toz şeker
Bir fiske tuz
300 gr ılık süt
300 gr un
15 gr nişasta
1 paket kabartma tozu
150 gr kaynar su
80 gr eritilmiş tereyağı
Ganaj için gerekli malzemeler:
350 gr krema
100 gr pudra şekeri
250 gr bitter çikolata
50 gr eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Krema kaynama nokrasında ocaktan alınır pudra şekeri eklenir.Kıyılmış çikolata ve eriyince tereyağı eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.Streçle hava almayacak şekilde kapatılarak 2-4 saat arası buz dolabında soğutulur.Yumurtalar bie fiske tuz eklenerek mikser ile çırpmaya başlanır toz şeker eklenir 3-4 dakika çırpılır.Unun içine kakao,kabartma tozu ve nişasta konulur karıştırılır.Azar azar unyumurtalara eklenir arada süt konularak yumurta teli ile karıştırılır.Son olarak kaynar su ve tereyağı eklenir boza kıvamında krep hamuru hazırlanır.25cm çapındaki tavada 1.5 kepçe konularak krepler pişirilir.(içinde kabartma tozu olduğu için çok kalın krepler yapılmaz ama krepler incede olmamalı)Ganaj mikser ile çırpılır katı bir kıvam alınca hazır olmuştur.Bütün krepler ortadan ikiye kesilir.Bir yarım krep,in alt kısmına krema konulur diğer yarım krep yanına yerleştirilir.Tekrar krema sürülür dört yarım kerep yan yana yerleştirilir ve baştan başlayarak yuvarlanır servis tabağına oturtulur.Her yarım krep aynı şekilde kremalanır son krep,i kaldırıp yapıştırılır.Bütün kreplar bu şekilde hazırlanır kalan krema krema torbasına konularak krep,lerin arasından içe doğru sıkılır.Pasta kelepçesi ile pasta sabitlenir ve buz dolabında 3-4 saat soğutulur.Servis sırasında bpl kakao serpilir arzuya göre gül yapraklarının arasına şekerlemler serpilir.Afiyet olsun:)