▼
4 Aralık 2022 Pazar
BAL KABAKLI MERMER KEK
BAL KABAKLI MERMER KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
120 ml sıvı yağ
450 gr bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
280 gr un
300 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
2,5 yemek kaşığı kakao
50 ml süt
Kabak çekirdeği süslemek için
Yapılışı:
Yaklaşık 1 kğ bal kabağı soyulur,küçük parçalara bölünür 180 dercede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.Soğuyunca püre haline getirilir.Yumurtalar toz şeker ile çırpılır.Unun içine karbonat ve kabartma tozu eklenir.Sıvı yağ,bal kabağı püresi,tarçın ilave edilir ve un karışımı eklenir.Hamurun yarısı bir kaba alınır.Kalana hamura kakao ve süt eklenerek iki renk hamur hazırlanır.Dikdörtgen kalıp yağlanır ve biraz sade biraz kakaolu hamur kat kat konulur.En üste kabak çekirdeği konularak 170 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 20 dakika pişirilir.Fırından çıkartmadan önce kürdan ile kekin piştiğine dair test edilir.Soğuyunca dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)