HALBUR HURMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı.
Yumurta,sıvı yağ,süt yoğurt,kabartma tozu ve tuz bir kap içimde karıştırılır.Azar azar un eklenerek hamur yoğurulur.Hamur on dakika dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak nihale yada rende üstünde şekil verilir.Bol sıvı yağda orta ısıda kızartılır.İlk kez yaptım şekilleri çok hoşuma gitmedi tabi benden kaynaklı beceremedim ama lezzeti harika o yüzden paylaşmak istedim.Afiyet olsun:)