▼
13 Ocak 2023 Cuma
KURU ERİKLİ YAPRAK SARMASI
KURU ERİKLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
100-150 gr kuru erik
Asma yaprağı
1,5 su bardağı dolmalık bulgur
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Tuz,kara biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Üstü için:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı domates so
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Asma yaprakları salamura ise bol sudan geçirilir.Bulgurun içine kıyılmış kuru soğan,salçalar,sıvı yağ,fesleğen,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Yapraklar zeytin yağlı sarma uzunluğunda sarılır.Tencereye dizilirken kuru erikler sarmaların aralarına dizilir.Yeteri kadar su eklenerek pişirlir.Tokat yöresine ait bu yemek kırık yarma ile yapılmaktadır.Ben kırık yarma bulamadığım için dolmalık bulgur ile yaptım.Sarmalar ocağa alınmadan önce doğranmış kuru soğanlar sıvı yağ içinde sotelenir ve domates,tuz eklenerek üst sosu hazırlanır.Arzuya göre bu sos ile yemek pişirilir yada servis sırasında konulur.Afiyet olsun:)