▼
25 Ekim 2023 Çarşamba
AĞRI YÖRESİNDEN EKŞİ KURU KAYISILI KELEM DOLMASI (SARMASI)
AĞRI YÖRESİNDEN EKŞİ KURU KAYISILI KELEM DOLMASI (SARMASI)
Malzemeler:
lahana
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates saşçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Bir küçük kase ekşi kuru kayısı
Tuz,kara biber,pul biber
Sıvı yağ
Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Ağrı yöresinde yapılan bu yemekte bir miktar et taş üzerinde tokmak ile dövülerek kıyma haline getirilerek yapılmaktadır.Kıymada eklenir tabiki tokmak ile dövülmüş etin yanı sıra.Bu aletler olmadığı için biz kıymadan yaptık.Her zaman yaptığımız lahana sarması gibi hazırlanır üstüne ekşi kuru kayısı eklenir.İzlediğim bir videoda sarmalar tencerenin kenarlarına dizilir ortası boş bırakılır.Üst kısma ağırlık koymadan başarılı bir şekilde sarmamız pişiyor ve hiç sarmalar açılmıyor.En üste kuru kayısılar yerleştirilir ve sıcak suda eritilmiş domates salçalı tereyağı eklenerek pişirilir.Kayısının kokusu ve ekşisi sarmaya geçiyor değişik bir lezzet ortaya çıkıyor.Afiyet olsun:)