Malzemeler:
Gül şeklindeki kanepe için gerekli malzemeler:
Lavaş ekmeği
Hindi füme salam
Macar salam
Dana jambon
Dilim kaşar peynir
Beyaz krem peynir
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Yapılışı:
Lavaş ekmeğinin kenar kısımları kesilir,krem peynir sürülür ve üç santim kalınlığında şeritlere kesilir.Salamlar ve peynir ortadan kesilir.Salam dilimlerinden bir tane lavaş ekmeğine konulur uç kısmına biraz peynir sürülür ve diğer salam dilimi yapıştırılarak dört dilim yan yana dizilir.Uç kısmına bir adet yeşil zeytin konularak rulo yapılır.Bir kürdan ile orta kısımdan sabitlenir ve kürdan uçlarına yarım zeytin batırılarak gül kanepe hazırlanmış olur.Peynir ve diğer salamlar aynı şekilde hazırlanır.
Deniz ürünleri kanepeler için gerekli malzemeler:
Tost ekmeği
Mayonez
Ton balık konservesi
Haşlanmış karides
Somon dilimi
Kapari
Dere otu
Kornişon turşu
Yapılışı:
Tost ekmeklerinin kenar kısımları kesilir.Konserve ton balığı ufak parçalara bölünür, içine mayonez eklenir.Tost ekmeğinin üstüne yeteri kadar sürülür ve tost ekmeğinin sivri uç kısımlarından dörde kesilerek üçgen dilimler elde edilir.Ton balıklı tost ekmeğinin üstüne kornişon turşu dilimi konulur.Diğer tost ekmeklerinin üstüne sade mayonez sürülür karides,somon parçası,kapari ve arzuya göre süslenir.Bütün hazırlanan kanepeler bir servis tabağına konularak servis edilir.Afiyet olsun:)