SOĞAN AŞI
Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
300-400 gr arpacık soğan
1 büyük kase haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Yapılışı.
Etler kızgın sıvı yağında mühürlenir bir miktar su eklenerek pişirilir.Bu aşamada ben düdüklü tencere kullandım.Arpacık soğanlar ayıklanır,tereyağında yumuşayana kadar sotelenir.Suyunu süzdürdüğümüz etlerle birlikte arpacık soğanlar kavrulur ve domates salçası,biber salçası ilave edilir.Baharatlar,haşlanmış nohut ve tuz konulur,kalan et suyu ve bir miktar sıcak su ile soğanlar pişince kadar kaynatılır.Son olarak nar ekşisi ilave edilir yemeğimiz hazırlanmış olur.Afiyet olsun:)