SAĞLIKLI KURABİYELER
TARİF 1
ÜZÜMLÜ MUZLU KURABİYE
Malzemeler:
100 gr muz kabuksuz
30 gr yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı elma rendesi
50 gr çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Muz çatalla ezilir.İçine üzüm,rendenin ince kısmında rendelenmiş elma,vanilya,yulaf ezmesi,konularak karıştırılır.Pişirme kağıdına 6 adet kurabiye karışımından konularak kenarlar kısımları yuvarlak ve hafif inceltilerek şekil verilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.
TARİF 2
HİNDİSTAN CEVİZLİ BADEMLİ KURABİYE
Malzemeler:
80 gr hindistan cevizi tozu
2 yemek kaşığı bal
35 gr iri çekilmiş çiğ badem
2 adet yumurta akı (L) boy
Yapılışı:
Yumurtalar bal ile çırpılır.İçine hindistan cevizi tozu ve çekilmiş badem konularak iyice karıştırılır.Dondurma porsiyonlayıcı yada herhangi bir kalıp kullanılır,kurabiye hamuru bastırılarak şekil verilir. 7-8 adet kurabiye pişirme kağıdına dizilir.180 derecedeki ısıtılmış fırında 15- 20 dakika arası pişirilir.
TARİF 3
FISTIK EZMELİ KURABİYE
Malzemeler:
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta (L) boy
70 gr yulaf ezmesi
Yapılışı:
Fıstık ezmesi,bal ve yumurta çırpılır.Yulaf ezmesi eklenerek karıştırılır.8 adet kurabiye karışımı pişirme kağıdına konularak yuvarlak,kenar kısımları toplanarak ve hafif inceltilerek şekil verilir.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)