RİZE'DEN BAL KABAĞI SÜTLÜSÜ
Malzemeler:
1 kğ soyulmuş çekirdeklerinden arındırılmış bal kabağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Bal kabakları küçük boyda doğranır ve su eklenerek pişinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.kabaklar pişince el blenderinden geçirilerek püre haline getirilir.Arzuya göre biraz küçük parçalar kalırsa daha güzel oluyor.İki su bardağı süt ve toz şeker konularak tekrar ocağa alınır.Kalan bir bardak süte nişasta konularak karıştırılır.Kaynayan bal kabağı sütlüsüne nişastalı süt ilave edilir ve iki,üç dakika daha kaynatılır.Kaselere paylaştırılır ve soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)