FAVA TARİFİ
Malzemeler:
350 gr kuru bakla
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Sunum yaparken,mor soğan,dereotu,zeytin yağı ve limon suyu
Yapılışı:
Kuru bakla bir gece öncede suya konulur.Kuru soğan doğranarak zeytin yağın içinde bir süre kavrulur.Yıkanmış kuru bakla,toz şeker ve çok az miktarda tuz eklenir.Yemeğin üstünü çok az geçecek kadar su konularak orta ateşte baklalar pişinceye kadar ocakta tutulur.Bakla suyunu çekince ocaktan alınır ve bir miktar daha tuz eklenerek el blenderinden pütürsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirilir.Servis tabağına konularak en az 6 saat buz dolabında yada bir gece bekletilir.Servis yaparken dilimlenir, kıyılmış mor soğan ve dereotu ile süslenir.Dilimlerin üstüne zeytin yağı ve limon suyu dökülerek servis edilir.Afiyet olsun:)