VİŞNELİ CHEESECAKE
Malzemeler:
Alt tabanı için gerekli malzemeler:
200 gr eti burçak bisküvi
60 gr eritilmiş tereyağı
Peynirli kat için gerekli malzemeler:
600 gr labne peyniri
400 ml krema
1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak ölçüsü)
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 poşet vanilya
Üst kat sosu için gerekli malzemeler:
300 gr donmuş vişne
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
Nişastayı seyreltmek için 1/2 çay bardağı su
Yapılışı:
24 cm çapındaki kek kalıbının alt tabanı ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanır.Bisküvi rondodan geçirilerek un haline getirilir.Erimiş tereyağı eklenerek karıştırılır ve kek kalıbının tabanına yerleştirilir.İyice bastırılarak buz dolabına konulur.Labne peyniri ve krema bir kap içinde mikserle çırpılır,toz şeker eklenir.Yumurtalar konularak bir süre daha çırpılır ve nişasta ,vanilya konularak pürüzsüz bir kıvama gelince,çırpma işlemi sonlandırılır,kek kalıbına boşaltılır.Kek kalıbı dışından alüminyum folyoya sarılır bir tepsiye yerleştirilir.Ilık su kek kalıbını biraz geçecek şekilde konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika ön pişirme yapılır.Fırın 160 dereceye indirilerek 50 dakika daha pişirilir.Fırın kapatılır ve bir saat fırın kapağı açılmadan fırında bekletilir.Fırından çıkartılan cheesecake soğumaya bırakılır.Vişnelerin içine toz şeker,su ve nişasta konularak pişirilir.Pastanın üstüne dökülerek bir gece buz dolabında bekletilir.Cheesecake kalıptan servis tabağına alınır,dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)