ANTRİKOT DÖKÜM TAVADA NASIL PİŞİRİLİR
Malzemeler:
2 dilim antrikot
Bir miktar biberiye
Bir miktar kekik
Karabiber,tuz
Ay çiçek yağı
Tereyağı
Yapılışı:
Döküm tava yüksek ısıda ocağa konulur.Et dilimleri bir miktar ay çiçek yağı ile yağlanır,tuz ,karabiber serpilir.Döküm tavaya elimiz tutulur 4 saniye sıcaklığa dayanamıyorsa tava hazırdır.etler tavanın çizgileri yatay gelecek şekilde dizilir ve 2-3 dakika etin kalınlığına göre pişirilir.Et dilimleri maşa ile bu sefer dikey gelecek şekilde konularak tekrar 2-3 dakika kızartılır.Bu sayede etlerin üstünde artı şekli oluşur.Ayrı bir tavaya 2-3 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve kekik,biberiye konulur.Et dilimlerinin diğer yönleride aynı şekilde kızartılır ve tereyağlı,baharatlı tavada kısa süre kızartılır.Ekşi mayalı ekmek dilimleride tereyağlı tavada arkalı önlü kızartılır servis edilir.Afiyet olsun:)