YEŞİL KABAKLI BÖREK
Malzemeler:
4 su bardağı +2-3 yemek kaşığı un
350 ml su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
İç harcı için gerekli malzemeler:
1 kğ yeşil kabak
1 büyük bou kuru soğan
150 -200 gr lor peyniri
Tuz,karabiber,pul biber
100 gr tereyağı.1/2 çay bardağı ay çiçek yağı Hamurlara sürmek için
Bardak ölçüm 200 ml çay bardağı ölçüm 125 ml
Yapılışı:
Suyun içine sirke,sıvı yağ ve tuz konulur un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur yoğurulur.hamur üstü kapalı dinlendirilir.Kabaklar rendelenir suyu sıkılır.rende kuru soğan sıvı yağda sotelenmeye başlanır,kabaklar eklenir.Kavrulan kabaklara tuz baharatlar ve lor peyniri ilave edilir.Dinlenmiş hamur önce ikiye bölünür bir parça 8 eşit parçaya diğer yarım hamur 4 eşit parçaya üstü için kesilir.8 beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır,tereyağ,sıvı yağ karışımından sürülür bütün hamurlar üst üste araları yağlı olarak tabağa dizilir buz dolabına konulur.kalan 4 beze mümkün olduğu kadar ince açılır.Fırın tepsisi yağlanır ilk açılan bezeler tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye yerleştirilir,yağlanır.İç harç yayılır ve açılan her yufka ortadan büzülerek iç harcın üstüne dizilir.Yağ karışımıyla yağlanır ve 170 derede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)