MANDALİNALI TABANSIZ CHEESECAKE
Malzemeler:
1 büyük boy mandalina konservesi
900 gr süzme yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
280 gr toz şeker
4 adet yumurta
100 gr irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 poşet vanilya
Üst kar için
Bir poşet dr oetker şeffaf pasta jölesi
Mandalina konserve suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
24 kelepçeli kek kalıbının kenarları pişirme kağıdı ile kaplanır.Süzme yoğurdun içine yumurtalar eklenir çırpma teli ile çırpmaya başlanır.Toz şeker,irmik,vanilyalar,kabartma tozu ve erimiş soğumuş tereyağı ilave edilerek karıştırılır.Son olarak mandalina konservesinin süzülür ve bir miktar üstünü süslemek için ayrılır.Kalan taneleri ikiye kesilerek karışıma konulur,kek kalıbına yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 20 dakika pişirilir.Cheesecake tamamen soğuyunca ayrılan mandalinalar pastanın üstüne dizilir.Pasta jölesi üstündeki talimata göre konserve suyu ile hazırlanır.En üst kat olarak pastanın üstüne konulur.Bir gece buz dolabında soğutulur dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)