SEMBUSEK YÖRESEL TARİF
Malzemeler:
4 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml
Yarım çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüm 125 ml
Yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
bir çay kaşığı karbonat
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için gerekli malzemeler:
400 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
3 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı silme yeni bahar
Tuz
Kızartmak için ay çiçek yağı
Yapılışı:
Öncelikle iç harç hazırlanır soğumaya bırakılır.Kuru soğan kıyılır,dolmalık fıstık ile kavrulmaya başlanır.Kıyma eklenir,kavrulunca tuz,yeni bahar son olarak kıyılmış maydanoz ilave edilir.Hamur için yumurta,sıvı yağ ve yoğurt çırpılır,karbonat ve tuz eklenir.Un ilave edilir su azar azar konularak yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur 8 eşit bezeye bölünür,üstü örtülür olarak 15 dakika dinlendirilir.Her beze açılır iç harç konulur,kenarları hafif su ile ıslatılır rulet ile kesilir.Bütün hamurlar hazırlanır ve ay çiçek yağında kızartılır.Afiyet olsun:)