5 Temmuz 2013 Cuma
OREOLU PASTA
OREOLU PASTA
Malzemeler:
Alt taban için:
300 gr oreo yaklaşık 28 adet
75 gr tereyağı (eritilmiş)
Orta kısım için:
150 gr kahverengi şeker
100 gr sütlü çikolata
75 gr tereyağı (yumuşak)
3 yemek kaşığı bal (silme)
3 adet yumurta
1 paket vanilya şekeri
Üst kısım için:
200 ml krema
1 poşet krem şanti
Sütlü çikolata rendesi
Yapılışı:
Oreolar bir buzdolabı poşeti içinde yada rondoda ufalanır.Eritilmiş tereyağı eklenir karıştırılır.23 cm kelepçeli kek kalıbının alt kısmına bastırarak yayılır.Kenar kısmından 1 cm yükseklik sağlanır.30 dakika buz dolabında soğumaya bırakılır.Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir soğutulur.Yumurtalar kahverengi şeker ile bir dakika kadar çırpılır çikolata karışımı,bal ve vanilya eklenir.Buz dolabında soğutulmuş alt tabanın üstüne karışım eklenir ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkan pastamız soğumaya bırakılır.Krema ve bir poşet krem şanti mikser ile çırpılır soğumuş pastanın üstüne yayılır.Sütlü çikolata,sebze soyucağı ile rende yapılır pastanın üstü süslenir.Buz dolabında birkaç saat soğumuş pasta servise hazırdır afiyet olsun.